Windows 10 počeo sugerirati korisnicima da ne instaliraju druge internet preglednike

Edge ima reputaciju internetskog preglednika „koji služi kako bi korisnik preuzeo Chrome“ i Microsoft to nikako ne voli pa se odlučio na prljavu strategiju kojom bi odvratio ljude od Chromea. Ili Firefoxa. Naime, Windows 10 operativni sustav šalje obavijest kojom napominje da nije potrebno preuzimati drugi internetski preglednik kad postoji Edge.

Tako nešto doznalo se pregledom u posljednjem Windows 10 Insideru kojeg je Microsoft omogućio zatvorenoj bazi stručnjaka koji testiraju operativni sustav. I ono što su vidjeli je čudno, ali kad se zna da je riječ o Microsoftu, ništa zapravo ne bi trebalo iznenaditi. Pa tako, kad korisnik pokuša instalirati Chrome ili Firefox, iskoči na zaslon posebna poruka koja objašnjava da postoji Edge pa ništa drugo nije potrebno.

“Već imate Microsoft Edge – sigurniji i brži internetski preglednik za Windows 10”, stoji u poruci koja se pojavljuje pred korisnikom kad pokušava postaviti konkurentski internetski preglednik na Windows 10 računalo.

Naravno, korisnik može neovisno o toj poruci svejedno postaviti željeni internetski preglednik, ali svakako da će određen broj ljudi baš zbog tog dijaloga pred njima dati priliku Edgeu te se ne okretati prema konkurenciji. Nije ovo ni prvi put kako Microsoft pokušava nešto slično kako bi popularizirao Edge.

Jer, neko vrijeme je Microsoft pokušao natjerati korisnike da prilikom otvaranja linkova unutar Windows Maila, oni budu otvoreni u Edgeu, kao što je i slao prioritetne notifikacije Chrome korisnicima kako bi ih uvjerio da bi bilo bolje pokušati koristiti Edge. Od svega se brzo odustalo, a i ništa nije bilo toliko direktno kao ovo sad. I moglo bi biti izrazito kontraproduktivno. Ne bi čudilo da se korisnici okrenu sad u potpunosti od preglednika koji uistini ni po čemu nije kao Internet Explorer i zapravo je poprilično osvježavajuć. Samo, lošeg se imidža teško riješiti…

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.