Windows i macOS i dalje nisu pronašli balans za upravljanje aplikacijama

Apple i Microsoft napravili su odličan posao s MacBook Pro i Surface Go 2 ove godine, ali nešto što je “upalo u oko” stručnjacima jest činjenica da još uvijek nisu pronašli adekvatnu ravnotežu pri upravljanju aplikacijama.

Naime, dok su iOS, Android ili Chrome OS podosta zatvoreni sustavi, koji unatoč određenoj razini otvorenosti imaju jasno postavljene granice, takav slučaj nije s macOS, a posebno ne s Windows operativnim sustavima. Normalno, razina kontrole svejedno postoji, ali developeri imaju daleko više mogućnosti pri radu s aplikacijama za ta dva sustava.

Konkretnije, izvlače maksimum iz njih, pomiču granice koliko god mogu kako bi njihov proizvod bio što je moguće bolji. Na iOS i Android sustavima ipak je nešto drugačije, aplikacije se preuzimaju, ili je to često slučaj, iz App Storea i Google Play Storea, što znači da postoje određena pravila ukoliko se netko želi predstaviti korisnicima te uopće dobiti priliku biti na njihovim uređajima.

To podrazumijeva pravila o privatnosti, sigurnosti, načinu naplate, načinu oglašavanja, financijskom aspektu jer Apple i Google uzimaju svoj postotak od novca koji se “vrti” oko aplikacija pa imaju izraženiju kontrolu. Naravno, to je i dio koji se u Mac i PC svijetu teško suzbija, a tiče se potrošnje energije i internetskog prometa.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.