Windowsi 10 se nalaze na 700 milijuna uređaja

Windowsi 10 su zasad najbrže rastuća verzija u povijesti Windowsa, jer su tek tri godine na tržištu, a već su dosegli brojku od 700 milijuna instalacija. Ali s druge strane je to i poraz za Microsoft jer su njihovi planovi bili da će u dvije do tri godine imati preko milijardu instalacija, odnosno imati Windowse 10 na milijardu ili više uređaja.

U to vrijeme, Microsoftova strategija je bila da će Windowse 10 instalirati ne samo na desktop računala i slične varijacije (PC, HoloLens, Surface Hub, Xbox …), nego i na pametne telefone. Pretpostavljali su da će prodati stotine milijuna Windows 10 mobitela, no kako su napustili to tržište zbog brojnih neuspjeha i drugih razloga, bili su svjesni da zadani cilj ne mogu ostvariti i to su jasno rekli u jednom trenutku.

Jedan od razloga zašto je Microsoft mislio da će imati Windowse 10 na milijardu uređaja su i UWP aplikacije. Točnije, na početnom pitchu prije nego li su Windowsi 10 ugledali svjetlo dana, obratili su se programerima i rekli im da će moći s UWP tehnologijom razvijati aplikacije koje će se moći instalirati na računala, tablete, telefone i Xbox konzole. Dok te aplikacije i dan danas imaju svojih prednosti (lakoća korištenja, moderan framework, lijepo izgledaju, lako ih je instalirati i ažurirati …), nema programera koji bi ih radili jer je to cijelo tržište praktički nestalo.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.