Windowsi 10 uskoro će rezervirati 7 GB prostora na disku

Tek što su najavili kako će korisnicima Home verzije Windowsa 10 omogućiti “pauziranje” nadogradnji i time zasigurno razveselili mnoge, iz Microsofta su sada najavili i jedan novitet koji možda i neće tako pozitivno odjeknuti. Od stabilne verzije Windowsa 10 (build 1903, kodno ime 19H1) ovaj će operativni sustav automatski rezervirati 7 gigabajta prostora na primarnom disku.

Ovaj će prostor biti korišten za pohranu preuzetih nadogradnji, privremenih datoteka aplikacija i samog OS-a, te razne druge cache datoteke. Iz Microsofta ovaj potez pravdaju činjenicom da Windowsi i njihove aplikacije mogu otežano ili nestabilno raditi u slučaju da im ponestane prostora na disku. Stoga će ovih 7 GB biti tu kao rezerva koja će uvijek biti dostupna u slučaju da je Windowsi zatrebaju, što je pogotovo bitno za obavljanje funkcija kritičnih za normalan rad OS-a.

Rezervirani gigabajti na disku automatski će se aktivirati svima koji instaliraju ili nadograde Windowse na verziju 1903, bez ikakve mogućnosti da korisnik na to utječe. Sustav upravljanja ovim diskovnim prostorom “pametno” će brisati iz njega sve nepotrebne podatke. U slučaju da se privremenim sadržajem napuni svih 7 GB, Windowsi će, kao i do sada, kreirati razne privremene datoteke na ostatku diska kako bi i dalje normalno radili.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.