Xerox pauzirao preuzimanje HP-a zbog koronavirusa

Pandemija koronavirusa utjecala je i na pokušaj Xeroxa da preuzme Hewlett-Packard (HP), pa će se sve skupa zaustaviti na neko vrijeme. Iako, prema svemu čemu smo svjedočili posljednjih mjeseci, šanse da se posao obavi i nije bilo.

Ili je HP pokušavao napuhati svoju vrijednost, koja je na razini 27 milijardi američkih dolara, što je Xerox zapravo u posljednjoj ponudi i želio platiti, ali lideri HP-a to nisu prihvaćali. Kako god, zbog aktualne svjetske krize sve je stalo, pa tako i ovi pokušaju. Pametna je to odluka.

Jer, za očekivati je da će u mjesecima koji dolaze HP izgubiti na tržišnoj vrijednosti i potom žaliti za trenucima kad je Xerox nudio tih famoznih 24 dolara po dionici. Možda se takva vrijednost ne ponovi za računalnog giganta, koji je cijelo proteklo desetljeće gubio na vrijednosti, praktički proporcionalno s gubicima koje je proživljavalo PC tržište.

Svejedno, HP i dalje ostaje inovativan, ostaje moćan, ali u tehnološkom sektoru postoje daleko moćniji igrači. Tako to biva, računala više nisu top klasa onoga što se nudi i HP se nekako našao u sjeni. Što objašnjava činjenicu da ga Xerox od studenog prošle godine pokušava preuzeti, unatoč tome da je procijenjen na oko dvostruko manje nego HP! Dakle, kreće se na otprilike 15 milijardi dolara tržište vrijednosti.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.