Xiaomi predstavio zanimljiv koncept pametnog telefona

U svibnju ove godine Xiaomi i Leica su sklopili partnerstvo. Prvi plod njihova partnerstva bio je Xiaomi 12S Ultra, flagship telefon koji sa sobom donosi glavni senzor kamere od 1” (Sony IMX989). Međutim, Xiaomi je odlučio pokazati da ozbiljno misli na fotografske mogućnosti svojih pametnih telefona, te je predstavio zanimljiv konceptni pametni telefon.

adi se o Xiaomi 12 Ultra Concept Edition, konceptu pametnog telefona koji izgleda gotovo identično Xiaomi 12 Ultra. Međutim, promjene su se dogodile u području kamere. Na stražnjoj strani dobivamo dva 1” glavna (Sony IMX989) senzora kamere od 50 MP, a specifičnost kod drugog senzora je što je dizajniran da radi s izmjenjivim Leica objektivima M-serije.

Senzor je skriven ispod safirnog stakla kako bi se izbjegle ogrebotine i prašina. Ultraširoki senzor od 48 MP koji je bio smješten u sredini modula kamere pomaknut je u stranu, odnosno tamo gdje je prije bila periskopska telefoto kamera od 48 MP. Oko modula kamere nalazi se zaštitni prsten koji je potrebno odvrnuti za montažu adaptera koji podržava Leica M objektiv.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.