Xiaomi želi zabraniti APK, Google to odbija učiniti

Sjećate li se kada ste na svojem Androidu instalirali bezbrižno APK datoteku neke aplikacije ili omiljene igrice? Ili kada vam je zadnje ažuriranje uzrokovalo probleme u radu aplikacije.

Jednostavnim odlaskom na internet i preuzimanje APK datoteke (starije verzije aplikacije) problem bi jednostavno i brzo bio riješen. Sada čini se to određeni proizvođač pametnih telefona žele onemogućiti.

Da odmah prijeđemo na stvar Xiaomi želi onemogućiti instalaciju i korištenje APK datoteka na Android platformi. Iako je Xiaomi pokretan s MIUI platformom ona svoje korijene i temelje vuče s Android koda.

Razvojni inženjer Xiaomija dao je prijedlog Googleu odnosno Androidu da se APK jednostavno onemogući. Sve u cilju i pod izgovorom zaštite podataka korisnika koji se nalaze na pametnom telefonu korisnika.

Isto tako dan je prijedlog da bi aplikacije isključivo trebalo biti dostupne iz Play Store trgovine aplikacija a ne iz nekih „no name” izvora i aplikacija trećih (neprovjerenih strana).

U jednu ruku se slažemo s ovime jer bi se tim korakom sigurnost korisnika na Androidu podignula na zavidnu razinu. Dok s druge strane Android bi jednostavno izgubio onu čar i prepoznatljivost i ne bi više bio toliko otvorena platforma.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.